injekracht.comblogplukdedagvolgjehartIn het leven hebben we allemaal te maken met verlies. Het kan ons overkomen op verschillende momenten en in verschillende vormen. Voor mij is het helaas een bekend thema geworden. Van het verliezen van mijn lieve vader Henri aan kanker, het overlijden van mijn ome Fred door een auto-ongeluk tot het overlijden van mijn geliefde paard Ducas, ik heb ervaren hoe fragiel het leven kan zijn en wat voor impact dit heeft op mijn welzijn.

Een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd door deze ervaringen is om te genieten van elk moment dat we hebben. Het leven is kort en onvoorspelbaar, dus waarom zouden we onze tijd verspillen aan negativiteit of ongelukkig zijn? We moeten proberen elke dag ten volle te benutten en dankbaar te zijn voor alles wat we hebben.

Het volgen van je hart is een essentieel onderdeel van het plukken van de dag. Het betekent luisteren naar je innerlijke stem, je intuïtie, en doen wat jou gelukkig maakt. Vaak worden we beïnvloed door verwachtingen van anderen of maatschappelijke normen, waardoor we onze eigen wensen en behoeften negeren. Maar als we echt willen genieten van het leven, moeten we leren om ons hart te volgen.

Maar hoe kunnen we leren om ons hart te volgen?

Hier zijn een paar stappen die je kunt nemen:

  1. Zelfreflectie: Neem de tijd om na te denken over wie je werkelijk bent en wat je echt wilt in het leven. Wat zijn je passies? Waar krijg je energie van? Door jezelf deze vragen te stellen en eerlijk te antwoorden, kun je beter begrijpen wat jouw hart verlangt.

  2. Angsten overwinnen: Vaak houden angsten ons tegen om ons hart te volgen. We zijn bang voor verandering, falen of veroordeling. Maar als we onze angsten onder ogen zien en ze durven te overwinnen, kunnen we onszelf bevrijden om onze dromen na te jagen.

  3. Stap voor stap: Het volgen van je hart is een proces dat tijd kost. Begin met kleine stappen en neem geleidelijk aan grotere beslissingen die in lijn liggen met wat jou gelukkig maakt. Vertrouw op je intuïtie en wees geduldig met jezelf.

  4. Omring jezelf met positieve mensen: Negatieve invloeden kunnen ons ervan weerhouden om ons hart te volgen. Omring jezelf daarom met mensen die jou steunen en inspireren om trouw te blijven aan jezelf.

  5. Durf risico's te nemen: Het volgen van je hart kan betekenen dat je uit je comfortzone moet stappen en risico's moet nemen. Maar juist door deze risico's kun je groeien en ontdekken wat echt belangrijk is voor jou.
Het leven is kostbaar, maar kort. We hebben geen controle over de tijd die ons gegeven is, maar wel over hoe we die tijd besteden. Laten we niet wachten tot het te laat is voordat we beginnen met het volgen van ons hart.

Ik ben dankbaar voor de lessen die ik heb geleerd door mijn verlieservaringen. Ze hebben me geholpen om prioriteiten te stellen en bewust te genieten van elk moment in mijn leven. Ik hoop dat ook jij de moed hebt om je hart te volgen en het beste uit jouw leven te halen.

Vindt je het lastig om je hart te volgen? Kan je hierbij wel wat hulp gebruiken?
Ik ben Linda van Reijn en help je graag om jouw mooiste leven te creëren. Neem hier contact met mij op.

Pluk de dag, volg je hart!

Liefs,
Linda